Veterinarska določila

Razstavljavci morajo imeti za pse na razstavi veljavno potrdilo o celjenju proti steklini. 

Evropska unija:

POTOVANJA S PSOM, MAČKO ALI BELIM DIHURJEM V ZDRUŽENO KRALJESTVO, IRSKO, MALTO IN ŠVEDSKO

Za potovanje v zgoraj navedene države se zahteva, da so živali živali označene z mikročipom ali izjemoma s tetovirno številko v kolikor katera izmed zgoraj navedenih držav to dovoli. Žival mora spremljati potni list, ki ga izda pooblaščeni veterinar in potrjuje opravljeno veljavno cepljenje proti steklini oziroma ponovno cepljenje, če je potrebno, v skladu z navodili proizvajalca in WHO standardom. Poleg že navedenih zahtev je potrebno opraviti še test titracije z nevtralizacijo protiteles pri čemer mora biti titer protiteles najmanj enak 0,5 I.E./ml. Vzorec mora odvzeti pooblaščeni veterinar, preiskave pa morajo biti obvezno opravljene v časovnih obdobjih, ki jih zahtevajo posamezne zgoraj navedene države, v enem izmed odobrenih laboratorijih za preverjanje uspešnosti cepljenja proti steklini. Za določene države, ki so si pridobile status proste določenih bolezni je potrebno izpolnjevati še dodatne zahteve.

POTOVANJA S PSOM, MAČKO ALI BELIM DIHURJEM V DRUGE DRŽAVE ČLANICE EVROPSKE SKUPNOSTI

Za potovanja v ostale države članice se zahteva, da so živali označene z mikročipom ali s tetovirno številko. Žival mora med potovanjem spremljati potni list, ki ga izda pooblaščeni veterinar in potrjuje opravljeno veljavno cepljenje proti steklini oziroma ponovno cepljenje, če je potrebno, v skladu z navodili proizvajalca in WHO standardom. Za določene države, ki so si pridobile status proste določenih bolezni je potrebno izpolnjevati še dodatne zahteve.

POTOVANJA IZ DRŽAV ČLANIC EU V SLOVENIJO OZ. VRNITEV V SLOVENIJO

Za potovanje v Slovenijo iz držav EU oz. vrnitev v Slovenijo iz držav EU se zahteva, da so živali označene z mikročipom ali izjemoma s tetovirno številko. Žival mora spremljati potni list, ki ga izda pooblaščeni veterinar in potrjuje opravljeno cepljenje proti steklini oziroma ponovno cepljenje, če je potrebno, v skladu z navodili proizvajalca in WHO standardom.

Tretje države:

http://www.vurs.gov.si/si/mednarodne_zadeve_stara/potovanja_s_hisnimi_zivalmi/premiki/tretje_drzave/

obrazciPravilniki in obvestilaorgani kzs
Prvaštva SlovenijeFCI obvestilaKraški Ovčar

banner300-vzreditelji

Marec 2018
P T S Č P S N
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Prihajajoči dogodki

No events

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. / Our website uses cookies for your best experience when using it. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki / Visiting and using our website you agree with cookies. Za podrobnejše informacije kliknite na povezavo / link.