Reševalni psi

Foto: Yinepu GroupKinološka zveza Slovenije ima dolgo tradicijo šolanja reševalnih psov. V Sloveniji so vodniki, ki delujejo v okviru Enot reševalnih psov Slovenije razporejenih v regionalne Enote reševalnih psov (ERP), MERP (Mobilna enota reševalnih psov) in SIP (Skupina iskalnih psov). Preizkušnje za uvrstitev v enote so vsako leto v oktobru in novembru in uvrstitev velja le za eno leto.Vas zanima sodelovanje z vašim psom?

Vodniki se enoti pridružijo večinoma po končanem tečaju osnovnega šolanja ali po mali šoli. Delo v enoti reševalnih psov poteka celo leto, ne glede na vremenske razmere. Večinoma so treningi enkrat tedensko, v nekaterih enotah pa se srečujejo dvakrat na teden. Vsako leto potekajo teoretična in praktična predavanja in izpiti za nove vodnike-pripravnike. Tematike so potresi in nevarnosti v ruševini, osnove sledenje in iskanja, nevarnosti v gorah in plazovi, prva pomoč ponesrečencu, prva pomoč psu, radijska zveza-ZARE, orientacija in topografija, vrvna tehnika.
Znanje in usposobljenost reševalnih parov se preverja na izpitih različnih stopenj in v različnih disciplinah. Izpiti vseh stoenj so sestavljeni iz vaj poslušnosti, premagovanja ovir in iskanja oz. sledenja.


V okviru KZS je aktivnih več kot 150 reševalnih parov, ki delujejo v različnih kinoloških društvih.

Informacije

Odgovoren organ KZS: Komisija za reševalne pse
E-mail: E-mail
Internetna stran:
Seznam sodnikov za reševalne pse Vlado Gerbec
Ljubo Meglič
Katja Skulj
Andrej Stanovnik
Jože Vidic
Matjaž Zanut
Miroslav Zidar obrazciPravilniki in obvestilaorgani kzs
Prvaštva SlovenijeFCI obvestilaKraški Ovčar

banner300-vzreditelji

Marec 2018
P T S Č P S N
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Prihajajoči dogodki

No events

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. / Our website uses cookies for your best experience when using it. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki / Visiting and using our website you agree with cookies. Za podrobnejše informacije kliknite na povezavo / link.